karsamba

topan baris'in arabasiyla istanbul'dan aydin'a gelip lisedeyken gittigimiz yerlerin nostaljisini yapalim derken sabah saat 10'da mide fesati gecirmemize az kaldi. once ismail'in annesinin borekci dukkanina gittik, yemicez yemicez derken her seyden birer tane tadina baktirttilar. fantastik bi tahinli unlu kurabiye yedim ki tadi damagimda kaldi. sonra yolda hayir lokmasi yapiyolar diye gorduk onun kuyruguna girdik. megerse suleyman seba icin besiktaslilar yaptiriyomus. o lokma daha bitmeden topan baris'in karsambacisina geldik. kar helvasi da deniyo, kocaman bi kalip kari bardaga koyup sonra uzerine karadut ya da visne surubu dokuyolar. bunu ablam da cok sevdiginden kucukken evde buzluktaki buzlari kasikla bardaga koydurtup ustune visne receli suyu koyup kendimiz yapmaya calisiyoduk. suleyman seba'nin lokmalarindan bi tanesini de karsambaci dayiya verdik o da yesin diye.

0 comments:

Post a Comment